Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Što je to baza HGSS-a? (60 god. HGSS Rijeka - plakat 18/18)

25.12.2020.

Ako se pitate gdje se sada nalazimo odgovorit ćemo vam da smo s članovima obitelji, na radnom mjestu ili možda uživamo u svojim hobijima. Ne odrađujemo smjene u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, niti smo stalno prisutni u nekom objektu HGSS-a. Bavimo se svojim privatnim obvezama sve dok nas ne zatrebate, a tada ostavljamo sve, okupljamo se u bazi, uzimamo svu potrebnu opremu i krećemo u akciju.

Kako bi mogli što brže krenuti u akciju spašavanja, HGSS Rijeka je svoje resurse rasporedio na tri lokacije, baze, unutar svog područja djelovanja. Interventna baza na Vežici predstavlja polaznu i završnu točku svih akcija spašavanja. Baze na Platku i Lošinju su smještene na područjima koja su specifična zbog sezonskog povećanja aktivnosti.

Gdje se vidimo u budućnosti?
Jedna mudra izreka kaže: „Najbolji način da predvidite svoju budućnost je da ju sami izgradite“. Mi svoju još nismo izgradili, ali smo ju osmislili, nacrtali i počeli ostvarivati. Na području naselja Rujevica predviđena je gradnja baze HGSS-a Rijeka s heliodromom, koja bi unaprijedila spašavanje ne samo na riječkom području, nego i šire. Vrijeme će pokazati istinitost mudrih izreka.