Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Akcija Vela straža (Lošinj) 22.03.2020.

22.03.2020.

Danas u 16:15 na dežurni telefon, preko Županijskog centra 112, zaprimamo poziv u pomoć. Pomoć je zatražena od strane grupe šetača koji su bili u branju šparoga, a po zaprimljenim informacijama bila je riječ o padu, i mogućim višestrukim ozljedama, osobe iz njihove grupe.

Po pozivu na teren je izašlo 3 člana HGSS stanice Rijeka, situiranih na Lošinju, sa jednim vozilom. Jedna osoba iz grupe šetača dostavila je preciznu lokaciju unesrećene osobe nedaleko Malog Lošinja odnosno u blizini Vele straže. Po dolasku na lokaciju ozljeđenoj osobi imobilizirana je ozlijeđena noga, te je smještena u vakum madrac radi sumnje na ozljedu kralježnice.

Nakon imobilizacije unesrećenu se, brdskom nosiljkom UT2000, transportiralo do požarnog puta nakon čega je uslijedio transport vozilom Vatrogasaca do HMP u M. Lošinju. Predajom unesrećene ova akcija uspješno završila u 17:30.

Ovim putem zahvaljujemo se Javnoj vatrogasnoj postrojbi M. Lošinj čija su 3 člana sa jednim vozilom sudjelovala u ovoj zajedničkoj akciji spašavanja.

NAPOMENA
Ovih dana apeliramo da budete maksimalno odgovorni, a samim time i primjer drugima. Nesreće se mogu dogoditi i u slučaju odgovornog ponašanja, zato možete računati na nas.