Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Pad zrakoplova na Malom Lošinju

16.06.2017.

16.06.2017. godine u 13 sati dobivena je dojava o srušenom zrakoplovu na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja u blizini turističkog naselja Kandija. Osnovne informacije bile su da se radi o trojici Austrijskih državljavana koji su leteći iznad lošinjskog aerodroma iz za sada nepoznatog razloga izgubila kontrolu nad zrakoplovom.

Trojica pripadnika HGSS stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta pristupili mjestu nesreće iako su se u tom trenutku nalazili na svojim radnim mjestima.

Mjesto nesreće je bilo u gustoj šumi i makiji te su zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova  DVD i JVP osigurvali mjesto nesreće. Od troje unesrećenih, dvoje je bilo teže ozlijeđeno te su stabilizirani i mobilizirani te pripremljeni za transport dok je jedna osoba prošla s lakšim ozljedama. Pripadnici interventih službi JVP, DVD i HGSS-a su po zahtjevnom terenu ozljeđene osobe u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi koji su teže ozljeđene prebacili helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje.

Ova vrsta nesvakidašnje nesreće pokazala je pozitivnu sinergiju svih interventnih službi.

  • Galerija slika