Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Ozlijeđena biciklistica na Lošinju

07.06.2017.

Da je na otoku Lošinju ljetna turistička sezona u punom zamahu, dokaz je veliki broj biciklista koji željni istraživanja i upoznavanja otoka biciklirajući, upoznaju ljepote Cresko-Lošinjskog ahipelaga. Nažalost, isto tako, nedovoljno poznavanja terena i loša osobna procjena vlastitih mogućnosti, ponekad rezultiraju povredom.

07 lipnja 2017 godine u 13 sati zaprimljenja je dojava o unesrećenoj osobi koja je prema prvim informacijama ozljedila nogu vozeći bicikl izvan urbanog područja sa svojim prijateljima. Prikupljanjem dodatnih informacija doznalo se da se radi o ženskoj osobi srednjih godina iz Švicarske, koja se gurajući biciklu poskliznula i pala na vrlo zahtjevnom i strmom terenu. Pozicija unesrećene osobe bila je na dijelu planinarske staze poznate kao „Napoleonski put“ koja se nalazi iznad mjesta Veli Lošinj.

Unutar 30 minuta od dojave na mjesto nesreće pristigla su dva člana HGSS Stanica Rijeka - obavještajne točke Mali Lošinj. Pregledom unesrećene bilo je  vidljivo da se radi o težoj povredi noge u predjelu skočnog zgloba. Nakon imobilizacije  i pripreme nosila UT 2000, unesrećena je bila spremna za transport. Uz pomoć dvojice njenih prijatelja transport unesrećene trajao je 15 tak minuta do mjesta gdje su djelatnici zavoda za hitnu medicinu PGŽ preuzeli unesrećenu i time je u 14 sati i 15 minuta za članove HGSS stanice Rijeka intervencija uspješno okončana.

  • Galerija slika