Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Potražna akcija u Bribiru

09.05.2017.

Utorak 09.05. u 20 sati i 20 minuta, Stanica Rijeka je dobila dojavu od policije preko centra 112 o nestaloj starijoj ženskoj osobi na području Bribira. S obzirom da je u tijeku bio redovni sastanak stanice, odmah po dojavi 23 člana i 2 potražna psa izlaze na teren. Na terenu nas dočekuju članovi DVD-a i Policije koji su također požrtvovno sudjelovali u potrazi. Prvo su pregledani putevi nakon čega se počinju pretraživati sektori sve do 4 ujutro kad se privremeno prekida potraga kako bi se spašavatelji malo odmorili, a već u 7 ujutro se pripremaju novi sektori za nastavak potrage.

Obavještena je i komisija za potrage i lavine HGSS-a tako da se u srijedu priključuju dva potražna tima iz stanica Čakovec i Ogulin te četvero članova iz stanice Delnice.

U srijedu nešto prije 19 sati dakle nakon skoro 24 sata nakon dojave, osobu je pronašla potražna kujica Luksa cca 3 km zračne linije od svoje kuće. Nakon pregleda unesrećena je smještena u brdsku nosiljku UT 2000 i transportirana do ceste gdje je predana HMP na daljnju obradu, nakon čega spašavatelji spremaju opremu i vraćaju se u bazu čime  je akcija i službeno završila oko 21 sati.

  • Galerija slika