Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Ponovno dvije akcije u jedan dan na Riječkom području

28.07.2016.

 

Kako to inače biva u ljetnim mjesecima, povećan je broj posjetitelja u prirodi, što turista, tako i domaćih ljudi koji vruće dane hlade u planinama.

Tako je jučer ujutro jedan gospodin krenuo šetati prirodom u okolici izvora rijeke Rječine, prilikom čega se spotaknuo i slomio lijevu potkoljenicu. Kako osoba ne posjeduje mobitel nije mu preostalo ništa drugo nego vikati u pomoć. Nakon nekoliko desetaka minuta od nesreće čuo ga je stanovnik sela Kukuljani koje se nalazi preko puta brda gdje se nalazio unesrećeni. Dotični stanovnik, inače član DVD Jelenje odmah je obavijestio centar 112 i svoje kolege koji se nalaze 15 min od najbliže ceste do unesrećenog. Po dojavi centra 9 članova HGSS stanice Rijeka se uputilo u akciju. Poziv je došao u 11h i 18 min a unesrećeni je zajedničkim snagama DVD Jelenje i HGSS Stanice Rijeka u 12:35 dovezen do asfaltirane ceste kamo ga je preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.

Nakon povratka u bazu u tijeku raspremanja opreme došao je još jedan poziv te se ovaj puta radilo o nestaloj osobi na području Vežice. Nakon analize slučaja pokrenuta je potražna akcija u kojoj je aktivirano 18 članova HGSS stanice Rijeka i 2 potražna psa. Kasno navečer potraga je obustavljena budući da pretragom terena na kojega se sumnjalo osoba nije bila pronađena.

  • Galerija slika