Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Trening i licenciranje potražnih timova na Platku

02.05.2016.

Trening Komisije za potrage i lavine. Trening u domaćinstvu HGSS Stanice Rijeke U razdoblju od 29. travnja do 1. svibnja 2016. na Platku kod Rijeke održan je održao se je na više lokacija. Sudionici su bili smješteni u Interventnoj bazi Platak HGSS Stanice Rijeka i lugarnici Šumarije Rijeka, a lokacije za rad su bile na okolnom području. Iako je u subotu vrijeme bilo vrlo lijepo i sunčano u nedjelju se promijenilo i bilo je vrlo kišovito sa jakim vjetrom, međutim zaključeno je da je upravo navedeno bilo vrlo korisno za izvođenje treninga, a kako bi se timovi, pogotovo psi naučili na rad u teškim uvjetima po kojima HGSS često izlazi na teren. 

U subotu u jutarnjim satima u sklopu treninga održalo se je i licenciranje potražnih timova. Potražni tim iz Zagreba pristupa ispitu poslušnosti koji je ujedno i uvjet za pristupanju licenciranju i uspješno ga prolazi.

Dodatno je održano i licenciranje u potragama. Tim iz Rijeke uspješno polaže licencu kojom stječu pravo izlaska na potražne akcije u kojima se traga za živim i smrtno stradalim osobama. Na treningu je sudjelovalo 30 članova HGSS-a iz 14 stanica.

  • Galerija slika