Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Miljenko Bušić - Mika

07.02.2016.

Napustio nas je u 64. godini života naš prijatelj, dugogodišnji član HGSS-a, speleolog, planinar, hrvatski branitelj...
Oprostili smo se od dragog prijatelja 11.02.2016 u njegovom rodnom kraju Gorica u Hercegovini.

Dragi prijatelju  Mika,

 

Ne možemo vjerovati da nisi više među nama!

 

Miljenko Bušić –Mika Planinarskoj organizaciji pristupio je  1976 god.  te se aktivno uključio u rad speleološkog odsjeka PD“Platak“  i primljen ja za pripravnika GSS stanice Rijeka, te po završenim tečajevima uspiješno polaže ispit za Gorskog spašavatelja.

Kao speleolog  sudjelovao je u mnogobrojnim speleo-istraživanjima na području Ćićarije, gdje sa kolegama iz Pazina i Zadra otkriva i istražuje nove objekte, posebice vrlo zahtijevnu i složenu jamu Gnojnicu kod Muna.

Sudjeluje u državnoj ekspediciji  „Rokina bezdana `79 „ te u istraživanju vjerovatno naljepše i najsloženije istoimene jame kod Jezerana u Lici.

Aktivan je bio u izrađivanju nacrta i vođenja kartoteke istraženih objekata.

 

Aktivan je u PD“Platak“ u organizaciji pohoda, obnovi planinarskih domova na Platku, Snježniku, Hahlićima. Nezaboravne su njegove organizacije alpinističkih i planinarskih pohoda u Centralne alpe.

Kao predsjednik Općinskog planinarskog saveza pridonio je razvoju planinarstva našeg kraja.

Dolaskom u GSS aktivno se uključuje u rad Stanice Rijeka, uspiješno svladava tečajeve i polaže ispit za Gorskog spašavatelja. Sudjeluje u radu stanice, seminarima, vježbama i gotovo u svim akcijama spašavanja, bio je dugogodišnji tajnik GSS Stanice Rijeka te je sve svoje slobodno vrijeme posvetio GSS-u.

Prisutan je u najtežim i vrlo zahtijevnim akcijama spašavanja GSS Stanice Rijeka , kao što su velika potražna akcija za izgubljenim planinarima na području Platka `85 god,  te dvodnevna potraga za izgubljenim planinarom na Hahliću `87 god u gotovo polarnim uvijetima.

Sve svoje znanje i iskustvo stečeno u GSS-u dao je na rasplaganje voljenoj domovini, u obrani domovine, u izviđačko diverzantskoj satniji 5. Zbornog područja HV-a.

 

Nemoguće je prisjetiti se svih akcija  u kojima je Mika sudjelovao, uvijek spreman pomoći odlučan i izdržljiv.

 

Ne možemo zaboraviti Miku , njegovu  druželjubivost, ljubav prema planini, za napredak GSS-a i planinarstva davao je sebe i sve svoje slobodno vrijeme.

 

Nedostajat ćeš nam dragi prijatelju u društvu, u Jami, u Planini, a najviše u našim srcima.

Uspomene koje nas vežu uz tebe jače su od rastanka.

 

Neka ti je laka Hrvatska zemlja.

Vječna ti Hvala i Slava.