Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Spašavanje mačke

26.12.2015.

Prije dva dana, na Badnjak, jedan je čovjek izgubio dom. Trenutak nepažnje, zapaljena svijeća na badnju večer i vatra je zahvatila njegovu nastambu – staru kamp prikolicu. Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli spasiti nesretnog čovjeka. Taj čovjek za sebe kaže da ne živi sam, živi sa mačkom. U vatrenom metežu, nakon što su vatrogasci provalili vrata, mačka je uspjela izjuriti van te se popeti na najvišu granu obližnjeg petnaest metarskog hrasta. Nesretna mačka je dva dana mijaukala na grani. Na pozive zabrinutih šetača (šetnica Bribir – Novi Vinodolski) te molbu zabrinutog vlasnika DVD Bribir se odlučilo na akciju.

Netko će reći da je to samo mačka, pa do sada nitko nije vidio uginulu mačku na stablu. Kad ogladni sići će. No tom nesretnom čovjeku ta je mačka skoro jedino što mu je ostalo, jako se brine da se ne ozlijedi. Prilaz i penjanje stablu zahtijevalo je dosta vještine i poznavanja spasilačkih tehnika. Kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku DVD Bribir poziva HGSS Stanicu Rijeka. Međusobna suradnja traje već niz godina u mnogim potražnim i spasilačkim akcijama.

Trojica gorskih spašavatelja te jedan vatrogasac uspješno su odradili akciju te spasili mačku. Za učiniti jedno humano djelo u ove blagdanske dane nije bilo dvojbi.

  • Galerija slika