Prijava za članove

Hrvatska gorska služba spašavanja Rijeka

Obavještajna točka HGSS na Malome Lošinju primila nagradu

13.11.2015.

Na svečanoj sjednici Grada Maloga Lošinja, održanoj 11. studenoga 2015. HGSS stanica Rijeka - obavještajna točka Mali Lošinj primila je Plaketu grada za izuzetne zasluge, rezultate i naročiti doprinos u razvoju Grada Maloga Lošinja. 

Za spomenuti se, obavještajna točka na Lošinju djeluje unazad tri godine. Temelj obavještajne točke činili su planinarski vodiči PD Osoršćica koji kao sastavni dio stanice Rijeka sada izrastaju u vrsne spašavatelje.

Godišnje na području lošinjsko creskog arhipelaga HGSS sudjeluje u desetak akcija o kojima ste mogli čitati na ovim stranicama. Sustavnim radom i zalaganjem članova OT Mali Lošinj postala je nezaobilazni čimbenik u sustavu zaštite i spašavanja na tim prostorima.

Dobar suradnja između HGSS i Grada Maloga Lošinja može biti primjer svim jedinicama lokalne samouprave, kada su u konačnici obje strane ostvarile korist i dodatne vrijednosti.

Planovi za budućnost usmjereni su u rješavanje infrastrukture i smještaja interventne baze, čime bi se stvorili preduvjeti i za dodatni razvoj ne samo sustava zaštite i spašavanja već i preduvjeti za dodatni razvoj turizma, planinarstva te sportskog penjanja.

  • Galerija slika